Richtlijnen voor Kledingpunten
Verantwoordelijke:
Lana Moens: 0476 72 75 37
Adres magazijn:
Steenweg Deinze 150 (bus 32)
9810 Nazareth (map)
Richtlijnen voor Kledingpunten
Zonder jou, de andere vrijwilligers en ook de zorgpartners zou Kledingpunt niet half zo succesvol zijn. Daarom is het voor ons heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt bij ons. Alleen op deze manier kunnen we immers kinderen blijven helpen.
Heb je ideeën ter verbetering van de werking, dan mag je deze aan de verantwoordelijke of via de ideeënbus in het magazijn aan ons doorgeven.
Als Kledingpunt ben je het gezicht van onze organisatie. Je vertegenwoordigt Kledingpunt en haar principes en weet dat wij openstaan voor iedereen. Elk kind telt. Elk kind heeft recht op kleding.
Om het werken binnen Kledingpunt zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, hebben we een Kledingpunten-handleiding opgesteld. Onderstaande tips zijn niet limitatief. Door deel te nemen aan de werking van Kledingpunt ga je automatisch akkoord met deze richtlijnen. Wij vertrouwen uiteraard ook op jouw gezond verstand.
Juli 2022
Geheimhoudingsplicht
Je bent als Kledingpunt verplicht alle persoonlijke en contactgegevens die je worden toevertrouwd tijdens de uitvoering van je vrijwilligersactiviteit of die je vertrouwelijk worden meegedeeld geheim te houden.
Wij dragen het beschermen van de privacy hoog in het vaandel. We werken met kwetsbare kinderen en willen de drempel om naar Kledingpunt te komen zo laag als mogelijk houden. Bedankt om hier het nodige respect voor aan de dag te leggen.
Engagement van een Kledingpunt
Als Kledingpunt sta je een stukje van je huis, garage, bedrijf, … af om kleding tijdelijk op te slaan. We vragen dat deze plek droog en goed verlucht is.
Opgelet: Wij aanvaarden enkel kinderkleding (tot maat 152 / 12 jaar). Schoenen, speelgoed, baby-uitzet, … mag je weigeren. We hebben simpelweg niet de plaats in het magazijn om hier iets mee te kunnen doen.
Om het stapelen van de niet-gesorteerde kleding in Kledingpunten en het magazijn eenvoudig te houden, vragen we dat kleding gedoneerd wordt in dozen en niet in zakken.
We vragen aan jou als Kledingpunt om donateurs hierin samen met ons te sensibiliseren.
Je gegevens komen op onze website terecht zodat mensen jullie kunnen vinden. Je kan zelf beslissen hoeveel van je privacy je hierin blootgeeft maar een adres is de minimumvereiste.
Sommige Kledingpunten hebben een telefoonnummer op de site staan en verwachten een verwittiging bij elke levering, anderen hebben een plek waar kleding droog kan worden achtergelaten zonder aanbellen, … je mag dit helemaal zelf kiezen.
Extraatjes
Ben je trots op je vrijwilligerswerk? Deel dit dan gerust met je netwerk. Extra helpende handen, extra Kledingpunten, extra borgpartners, extra fondsen, … het zorgt er allemaal voor dat we meer kinderen kunnen helpen en daar draait het uiteindelijk om.
Voor de vrijwilligers in het magazijn is het fijn wanneer kleding al gesorteerd is. Heb je zelf tijd vrij, sorteer dan gerust thuis al voor. We sorteren kleding op maat en per geslacht. Het is geen verplichting, gewoon een leuk extraatje.
Transport blijft voorlopig nog erg zoeken. Kan je zelf de donaties komen brengen wanneer het je teveel wordt: graag! We zijn elke zaterdag tussen 10u en 13u in het magazijn om jullie te ontvangen. Ook dit is uiteraard geen verplichting.
Wil je Kledingpunt wat beter leren kennen dan ben je welkom op onze sorteermomenten of op de Nationale Kledingpuntdag.
Aanvaarden van donaties
We verwachten uiteraard niet dat jij als Kledingpunt elke donatie in detail gaat bekijken maar we geven je wel graag mee hoe het er in het magazijn aan toe gaat:
Welke kleding houden we wel bij:
- Kleding tot maat 12 jaar (152)
- Propere kleding
- Kleding zonder gaten, geuren en andere mankementen
Welke kleding houden we niet bij:
- Kleding die groter is dan maat 152
- VUISTREGEL: Kleding die je je eigen kinderen niet meer zou laten dragen, geven we ook niet door aan andere kinderen.
Wat houden we naast kleding nog bij:
- Dekentjes
- Kinderboeken
- Propere knuffels
Wat houden we niet bij:
- Speelgoed
- Kleurboeken die al gebruikt zijn
- Baby- of kinderspullen
- Schoenen
- …
Wat met aanvragen voor boxen?
Ken je iemand die een box kan gebruiken?
Aanvragen gebeuren altijd via het formulier op onze website. Zo hebben wij een zicht op wat er buiten gaat en welke zorgpartners er met ons samenwerken.
Uiteraard kan je Kledingpunt en zorgpartner zijn tegelijk.
Kan je zelf een box gebruiken?
Geef ons (discreet) een seintje en we zorgen voor een gepaste oplossing.
Ken je zelf iemand die een of meerdere boxen krijgt via Kledingpunt?
Fijn! We hopen zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen. Om dat te blijven doen is discretie van het allergrootste belang.