fbpx

Visie

Idee

Kledingpunt – Parents for life is een initiatief van PolarisCare en een groep bewuste ouders als reactie op schrijnende verhalen van armoede, zowel in de pers als binnen onze eigen professionele en privewereld.

Wij zamelen via Kledingpunten over gans Vlaanderen kledij in voor kinderen die leven in armoede. We rekenen hiervoor op Zorgpartners en vrijwilligers.

Zorgpartners kunnen scholen, ziekenhuizen, ocmw’s of andere organisaties zijn die actief zijn in de eerste linie. Vanuit die positie houden zij vinger aan de pols en kunnen zij, ad hoc, heel concrete problemen detecteren. Zorgpartners kunnen zich registreren via de website www.kledingpunt.be. Zij krijgen zo, na goedkeuring van hun registratie, toegang tot onze database waar zij de noodzakelijke kledij GRATIS kunnen aanvragen. Enkele dagen later wordt het pakket ter plaatse geleverd. No questions asked, geen papierwerk, geen gedoe. Heel concrete oplossingen voor heel concrete, individuele problemen.

Ons devies is “Kindje koud? Kindje aankleden”. 

De Kledingpunten bestaan uit winkels, bedrijven en particulieren die fungeren als hub tussen de schenkers en het centrale verdeelpunt in Gent. Ouders die kledij hebben die hun spruit ontgroeid is en dit niet op de tweedehandsmarkt willen gooien kunnen dit eenvoudigweg afgeven in een Kledingpunt. Het Kledingpunt zorgt dan voor de verdere verwerking.
Kledingpunten zijn herkenbaar aan een sticker op de ruit of een plexi paneeltje aan de gevel.

Geografie

Kledingpunt – Parents for Life is momenteel actief over gans Vlaanderen en zal stap voor stap uitbreiden.

Voor wie

Kledingpunt – Parents for Life kan er zijn voor ieder kind. Voorlopig beperken we ons tot de leeftijd 12 jaar – 6de leerjaar, maar ook hier voorzien we in de toekomst uitbreiding. Wij werken heel individueel. Ook bestaande organisaties kunnen voor specifieke vragen bij ons terecht. Iedere vraag wordt ook dan individueel behandeld. Wij hebben in principe geen contact met ouders of kinderen.

Wat willen we bereiken?

  • We willen een aanspreekpunt zijn voor anderen die willen helpen.
  • Armoede resulteert in de meeste gevallen ook in sociale uitsluiting en we hopen op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het zelfvertrouwen van kinderen.