Hoe werkt het?

Geen poespas, geen papierwerk, maar een directe oplossing voor een direct probleem!

Het is vooral eenvoudig en snel!

De idee is eenvoudig: ben je mama of papa en/of heb je kledij op overschot (maat 50 tot max maat 152 – geen volwassen maten!)? Laat het even weten, gooi alles even in de was en in een doos en breng de doos binnen in een Kledingpunt in je buurt.

In het Kledingpunt wordt alles gesorteerd. Over gans Vlaanderen hebben zorgpartners, scholen, kleuterjuffen, meesters, pleegouders, jeugdwerkers enz toegang tot onze stock en kunnen zij, ad hoc, een box aanvragen voor een kind uit hun eigen omgeving. Op deze manier zijn zowel donateurs als wij zeker dat alles goed herverdeeld wordt.

De zorgpartner speelt hier een enorm belangrijke rol in. Hij of zij kan vaak op een neutrale manier de situatie het beste inschatten en als dusdanig actie ondernemen waar nodig.

Kern en vrijwilligers

Dankzij een gemotiveerde kern van vrijwilligers wordt de basiswerking van Kledingpunt ten allen tijde gegarandeerd. Elke zorgverlener vindt een aanspreekpunt, elke donateur krijgt gehoor. Dankzij de vrijwillige maar niet vrijblijvende inzet van elk kernlid staan we al een heel eind maar samen kunnen we meer. Heb je zin om op vaste of losse basis mee te komen helpen dan mag je ons zeker een seintje geven. Bij Kledingpunt is iedereen welkom en is er altijd wat te doen.