Wij maken Kledingpunt Kern-gezond!

Wat doet de Kern?

want samen maken we het verschil!

De fysieke verhuis van Kledingpunt bracht een herorganisatie van heel wat spullen mee. Het bracht ook een nieuwe, frisse wind en heel wat ideeën. Om optimaal van dat momentum te kunnen genieten werd begin december 2020 een spiksplinternieuwe kerngroep geïnstalleerd.

Die originele Kerngroep bestond uit vrouwen en mannen met ongelooflijk veel goesting en motivatie. Samen droomden ze van een betere wereld. Om daar een heel praktisch steentje aan bij te dragen engageren ze zich om Kledingpunt mee te helpen structureren en uitbreiden.

In 2023 konden we mede dankzij hun inzet een grote stap richting uitbreiding zetten met de opstart van een tweede magazijn. Naast de tientallen Kledingpunten in heel Vlaanderen kan je ook in de provincies Limburg en Oost-Vlaanderen een centraal magazijn vinden.

Elk magazijn wordt getrokken door een actieve groep vrijwilligers en ook op overkoepelend vlak kunnen we rekenen op een aantal vaste vrijwillige krachten. Daarnaast hebben we ook nog een ethische commissie. Zij beantwoordt morele en ethische vragen van zorgpartners, kledingpunten, vrijwilligers, leden.

Gys Godderis

Oprichter – Algemene leiding
gys@kledingpunt.be

Veerle Vansteenwegen

Bestuurder – Advies
veerle@kledingpunt.be

Lien Verdickt

Bestuurder – Algemene Coördinatie
lien@kledingpunt.be

Sacha Moens

Sponsoring & Financials
sacha@kledingpunt.be

Lana Moens

Oost-Vlaanderen
lana@kledingpunt.be

Sofie Vanborm

Oost-Vlaanderen
sofie@kledingpunt.be

Sylvie Van Wonterghem

Oost-Vlaanderen
sylvie@kledingpunt.be

Caitlin Martelé

West-Vlaanderen
caitlin@kledingpunt.be

Danielle Evaerts

Limburg
danielle@kledingpunt.be

Hilde Davids

Limburg
hilde@kledingpunt.be

 Chris Lavreys

Limburg
chris@kledingpunt.be

Ethische Commissie

De Ethische Commissie beantwoordt morele en ethische vragen van zorgpartners, kledingpunten, vrijwilligers, leden. Zij geeft ook advies over alle protocollen die betrekking hebben op de activiteiten van Kledingpunt, aanvragen van derden en de neutraliteit en onafhankelijkheid van de organisatie. De commissie bestaat uit enkele Kernleden die vanuit hun professionele activiteit en/of hun activiteiten binnen Kledingpunt de nodige expertise hebben.

An-Sofie Neirynck

Ethische Commissie
an-sofie@kledingpunt.be

Jolien Vanderghote

Ethische Commissie
jolien@kledingpunt.be