Kinderen aan passende kledij helpen, dat is waar het bij Kledingpunt om gaat. Dat we daarbij ook een aantal ecologische vakjes kunnen aanvinken is mooi meegenomen. De maand mei loopt dan wel op zijn laatste benen maar wij blijven het hele jaar voor plasticvrij gaan.
Eerst en vooral promoten we, door onze manier van werken, vanzelfsprekend het hergebruik. Kledij die nog in goeie staat is krijgt dus een tweede leven.
Daarnaast proberen we ook onze materialen zo goed mogelijk te gaan benaderen. De bakken waarin onze gesorteerde kledij zit, waren een bewuste en duurzame keuze. De dozen die we richting de kinderen laten vertrekken zijn van karton en kunnen in de gezinnen hergebruikt worden.
Het is een zoektocht tussen wat budgetvriendelijk is en onze voetafdruk vermindert, maar we doen ons best. Ook jij kan ons daarbij helpen. Door je spullen binnen te brengen in kartonnen dozen beperken we het plastic- en niet herbruikbaar afval. Het is uiteraard mooi meegenomen dat het ons helpt de stockruimte optimaler te benutten (zakken stapelen nogal moeilijk).
Dankbaar voor al jullie hulp.